Bell-lampen

studenter_bell-lampen

Tre elektrostudenter ved HiG har utviklet elektronikken til solcellelampen Bell. –Dette har vært spennende og moro å være med på, sier de tre studentene.

Solcellelampen Bell er utviklet med tanke på de nærmere to milliarder mennesker i verden som ikke har tilgang til elektrisk nettverk. K8 industridesign AS har utviklet lampen og skal sette lampen i produksjon i løpet av året. Lampen Bell har batterier med relativt liten kapasitet, lite solcellepanel og en gjerrig lyskilde (LED).

Elektrostudentene Lars-Christian Lund (f.v på bilde), Gaute Lønrusten Lau og Patrick Grønlund fikk i oppgave å få mest mulig ut av minst mulig når de skulle tilpasse elektronikken i lampen. –Det har vært veldig nyttig å jobbe med en reell oppgave og ikke minst at det vi lager blir produsert.

Studentene har lagd en prototype som nå skal testes og eventuelt justeres før den blir satt i produksjon. –Det ser ut til at studentene er på sporet av noe bra, sier daglig leder i K8 industridesign, Marius Andresen.

Andresen er fornøyd med å bruke studenter til ulike oppgaver. -Vi i K8 har som policy å til en hver tid ha nyutdannede og studenter som praktikanter på huset og har veldig god erfaring med det. De tar stort sett oppgavene seriøst, og går systematisk på oppgaven. Det skjer noe med et menneske når det du gjør plutselig skal implementeres i titusenvis av produkter som skal selges over hele jordkloden, og helst ikke feile. Da tar man ansvar!

Les mer om Bachelor ingeniørfag – elektro
Les mer om Bell-lampen