Byggeplassledelse

-Hvor mye penger har dere brukt? -Hvor mange aktiviteter er avslutta? -Dette var vel litt dumdristig! Temperaturen er høy når byggstudenter får en simulert forsmak på livet som prosjektledere.

16 sisteårsstudenter ved Bygg, konstruksjon brukte en dag på å være prosjektledere ved Melkøya. De hadde et budsjett på 10 millioner, og med utfordringer i kø. Dagbøter, lån og renter, fly kun en gang i måneden, omgjøring av planer, overtid er blant tingene som må taes hensyn til når prosjektet skal styres på tiden og budsjettet skal holdes. Med spillebrett, falske penger og høylytte diskusjoner blir situasjonen reell for studentene. -Disse studentene skal bli prosjektledere i en tøff verden, nå får de en god erfaring med hvordan dette skal styres, sier høgskolelærer Ivar Jarle.

Studentene har gjennomgått 3 dager med teori før de setter i gang med selve prosjektgjennomføringen. Og studentene synes det er nyttig! -Absolutt, dette er moro, sier de lettere distrahert før de går tilbake til en ny kalkulering. -Nå får de se konsekvenser av forskyvninger i prosjektet og da spesielt økonomisk, avslutter Ivar Jarle.

Les mer om Bachelor i ingeniørfag - bygg, konstruksjon