Etter HiG

Audun Orrestad (f.v) og Jarle Granheim ble ferdige med ingeniørgraden i industriell design og teknologiledelse ved HiG i juni. Nå begir de seg videre til Trondheim og Southampton for å ta mastergrad. -Vi kommer til å savne klassemiljøet og ikke minst hverandre fra HiG, smiler Audun og Jarle.

Audun begynner på Master i produktutvikling og produksjon ved NTNU i august, han har planer om å fordype seg i lettvektsmaterialer og kompositter. Jarle starter på MSc Sustainable Energy Technologies ved University of Southampton i september. De ser begge fordeler med å ta en masterutdanning. -For det første blir vi kvalifisert for flere stillinger ved å ta mastergrad og vi er overbevist om at det er lurt å ta master rett etter bachelorutdanningen, da har man ikke begynt å tjene penger slik at man ikke tar seg råd til å studere videre!

Begge gjorde et bevisst valg da de valgte HiG for tre år siden. -Jeg søkte kun på HiG, studiet utpekte seg som mest interessant, sier Audun. Jarle manglet matematikk og fysikk fra videregående skole og det at HiG tilbød tresemesterordning var avgjørende for hans valg. De er enige at det var lurt å starte på en mindre høgskole på bachelorutdanningen. -Vi har hatt en enklere kontakt med lærerne, siden vi har vært 20 stykker i klassen i stedet for 150 stykker på større steder. Vi har på denne måten blitt trygg på fagene.

Audun og Jarle har trivdes godt i Gjøvik i 3 år. -Det fins jo alt av muligheter her. Man kan jogge på Vind, gå på ski på Vind, dra til Lillehammer for å stå på nedoverski, svømmehall, ishockey, fotball, skyting osv!

Les mer om Bachelor i ingeniørfag - industriell design og teknologiledelse