HiG + HiG

Högskolan i Gävle (HiG) og Høgskolen i Gjøvik (HiG) har allerede samarbeid rundt Bachelor i sykepleie. Nå håper man å utvide samarbeidet til også å gjelde geomatikk.

Før helgen var seks personer fra Högskolan i Gävle på besøk ved HiG. De var på omvisning rundt høgskolen og hadde flere samtaler rundt samarbeid. -Vi har mye å tilføre hverandre, både når det gjelder kompetanse og samarbeid generelt, understreker studieprogramansvarlig for Geomatikk ved Högskolan i Gävle, Stig-Göran Mårtensson.

Mulighetene er mange, og det ble diskutert både studentutveksling og utveksling av ansatte, gjesteforelesninger og samarbeid om studier. Blant annet ble det diskutert muligheter for et mastersamarbeid mellom Gävle og Gjøvik om mottak av kinesiske studenter.

Seksjonsleder ved Geomatikk ved HiG, Bjørn Godager er godt fornøyd med starten på samarbeidet, og fagmiljøet vårt håper at vi kan få til et fruktbart samarbeid til det beste for både HiG og HiG. -Begge studiesteder driver med nettbasert undervisning og begge fagmiljøer har lik filosofi med hensyn til å nå ut internasjonalt ved å bruke engelsk som undervisningsspråk på deler av tilbudene.

Besøket fra Gävle ble avsluttet med middag og bål i lavvo på Øverby fredag kveld.

Les mer om Högskolan i Gävle