Laserskanner i gave

Geomatikk- og landmålingsstudentene har fått et nytt «våpen» som vil gjøre studiesituasjonen mer spennende, samt at de blir enda mer attraktive på arbeidsmarkedet.

Leica Geosystems har gitt bort en bakkebasert 3D-laserskanner til geomatikk-miljøet ved HiG. Skanneren deler de med Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB). -Det er viktig for oss at de som studerer geomatikk lærer seg den nyeste teknologien, sier produktansvarlig Lars Gulbrandsen i Leica Geosystems.

Laserskanneren er flyttbar og kan benyttes både innomhus og utendørs med en rekkevidde på opp til 150 meter. Teknologien brukes innen oppmåling – særlig i offshorebransjen og for dokumentasjon av eldre og verneverdige bygninger. Instrumentet måler avstand og retning til 50 tusen punkter per sekund, mens den samtidig tar 110 digitale bilder på en 360 graders runde. Punkttettheten er på 2-3 cm og nøyaktigheten er ned mot 1mm.

-Studentene våre kan bruke denne i relevante prosjektoppgaver og i bacheloroppgaver. Det er stort at vi har fått denne maskinen av Leica, det gjør studentene våre ekstra godt rustet til å ta mange forskjellige jobber, sier fagruppeleder ved geomatikk, Bjørn Godager.

Les mer om studiene innen geomatikk

Foto: Leica Geosystems