Løypeprofiler

Både studenter og ansatte tilknyttet geomatikk og landmåling har vært involvert i løypeprofilene til Ski-NM 2009. -Det er kjempeflott at vi kan være med å løfte NM-arrangementet, sier seksjonsleder ved geomatikk Bjørn Godager.

Studenter og ansatte ved geomatikkseksjonen har jobbet siden januar 2008 med å utarbeide gode løypeprofiler for NM på ski. Studenter ved Årsstudium i landmåling startet hele prosessen ved å måle opp løypene med gps. Det vil si de satt på med løypemaskinen og brukte satellittutstyr for å måle og lagre posisjonen og profilene av skiløypene på Vind stadion.

Hver løype er mellom 3 og 5 kilometer så studentene endte opp med en mengde koordinater. Det er mange forskjellige løyper som klassisk, skøyting, sprint og stafett. Målingene ble deretter kombinert med digitale kartdata og en 3D-modell ble utarbeidet. Det blitt lagd både 2D og 3D-kart ut av dette, og ansatte jobber nå med å lage flere arenakart. -Dette viser kun en liten del av hva Geomatikk faktisk er, men det er en fin anledning for oss å profilere oss, avslutter Godager.

Les mer om Geomatikk
Les mer om Ski-NM 2009