Rammeavtale mellom NCE Raufoss og HiG

NCE Raufoss og Høgskolen i Gjøvik inngikk i dag en rammeavtale som viderefører samarbeidet med å utvikle en læringsarena mellom høgskolen og industrimiljøet på Raufoss. -For å være interessant må du være god. Dette er med på å løfte HiG, sier rektor Jørn Wroldsen.

-Rekruttering av gode ingeniører er en av de største utfordringene som Raufoss industrien nå står overfor. Samarbeidet med HIG om å etablere en av landets mest spennende læringsmiljøer blir viktig for tiltrekke seg de beste studentene. En felles lærearena hvor HIG og industrimiljøet tilbyr teori kombinert med industriell praksis i bedrifter med internasjonal kompetanse vil være et attraktivt valg for framtidens studenter, understreker Sverre Narvesen, administrerende direktør/prosjektleder ved NCE Raufoss.

Samarbeidet mellom NCE Raufoss og HiG er et nasjonalt forbilde som blir lagt merke til. -Vi skaper et forventningspress på oss selv, men dette skal vi klare, understreker Wroldsen og Narvesen. Høgskolen i Gjøvik og RTIM gjennomførte fra 2005 til 2007 et formelt samarbeid i ”KOMSAM” prosjektet som utviklet Bachelor i teknologidesign og ledelse med 20 % praksis for studentene i hele studieperioden.

Rammeavtalen forankrer industri og høgskolesamarbeidet inn mot Prosjekt Innlandsuniversitetet. Målet er å ha en master som er relevant mot industrien på Raufoss høsten 2009. -Samarbeid og praksis i næringslivet motiverer studentene til ekstra innsats, understreker dekan ved Avdeling for ingeniørfag, Rune Strand Ødegård.

Bilde bak f.v: Høgskolelektor Torbjørn Skogsrød og dekan Rune Strand Ødegård. Foran f.v: rektor Jørn Wroldsen og administrerende direktør Sverre Narvesen.