Få fart på hjernen

Ingeniørstudenter ved HiG får mulighet til å bli realfagsmentorer for elever på ungdomsskolen og videregående skole. -Dette skal bidra til å få opp interessen for realfag, sier Ingunn Hermansen i NHO Innlandet.

Tirsdag hadde NHO Innlandet møte med studenter i INGa, linjeforeningen for ingeniørstudenter, og interessen for å bli mentor var stor. NHO har tatt dette iniativet for å få større interesse for realfag samtidig som det er mangel på arbeidskraft innen ingeniørfagene. Målet er å tilby elever i Gjøvik-området to timer i uka med en realfagsmentor ved høgskolen.

Studenter fra Universitetet i Chalmers og Universitetet i Oslo bidro til å inspirere HiG-studentene. De fortalte om egne erfaringer fra mentorordningen ved sine studiesteder. De kunne fortelle om elever som hadde lært mer matte på to timer enn hele resten semesteret. -Vi vil lære de noe nytt og annerledes, og få de til å forstå vitsen med å studere realfag, understreket studentene fra Universitetet i Oslo. Erfaringene viser at elevene er godt fornøyd med tilbudet de får, og studentene får bruke kompetansen sin til å inspirere andre.

Les mer på NHOUng