Robotprogrammering

3. årsstudentene ved elektro får nå mulighet til å utfolde seg med robotprogrammering. Et samarbeid med Intek Engineering sikrer studentene kompetanse innen den nyeste teknologien.

Det er i emnet Verkstedteknisk automatisering at elektrostudentene kan få utfolde seg ved Intek Engineering. Intek Engineering holder til på Raufoss og stiller personale og utstyr til disposisjon for elektrostudentene. -Studentene skal få teoretisk og bred innsikt i avansert produksjonsteknologi med høy automatiseringsgrad med hovedfokus på Programmerbare Logiske Styringer (PLS) og industriroboter, sier daglig leder ved Intek Engineering Anita Hager.

HiG skal selv undervise i Programmerbare Logiske Styringer (PLS), mens Intek Engineering underviser på robotsiden. Studentene skal i løpet av høstsemesteret komme til Intek en gang annenhver uke, og studentene vil få erfaring med praktisk arbeid. I tillegg understreker Hager at dette er viktig for bedriften i forhold til fremtidig rekruttering.

Seksjonsleder ved elektro Halgeir Leiknes er positiv til samarbeidet. -Dette kommer studentene våre til gode, de får erfaring med avansert utstyr som vil være en stor fordel når de skal ut i arbeidslivet.

Les mer om Bachelor i ingeniørfag - elektro