Samarbeid med SAAB AB

Høgskolen i Gjøvik har inngått en intensjonsavtale med SAAB AB innen høyfrekvensteknologi. -Dette er en glimrende anledning for oss til å få til mer forskning og utvikling innen høyfrekvensområdet, sier seksjonsleder ved elektro, Halgeir Leiknes.

Høgskolen i Gjøvik har inngått en intensjonsavtale om samarbeid med jagerflyprodusenten SAAB AB. Samarbeidsavtalen er knyttet til et mulig kjøp av det svenske kampflyet SAAB Gripen til det norske forsvaret.

Et mål med samarbeidet er å opprette høyfrekvens innovasjonssenter ved HiG. SAAB Gripen vil bidra med forskningsprosjekter, prosjekter til studenter samt muligheter for at de kommer til å sponse en professorstilling innen fagfeltet. Samarbeidet vil i hovedsak gjelde elektroseksjonen og Avdeling for ingeniørfag.

Det vil bety mye for Høgskolen i Gjøvik å knytte seg opp mot SAAB Gripen. SAAB har nærmere 14 tusen ansatte og omsetter for ca 23 milliarder hvert år, forskningsavdelingen (research og development) står for 20% av den årlige omsetningen.

Øverste bilde: SAAB AB/ Stefan Kalm
Nederste bilde fv: Halgeir Leiknes, Arne Wold, Morten Schjelderup, Pontus de Laval og Inge Øystein Moen