Gull til Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg vant to sølv og to gull i langrenn under junior-VM i Hinterzarten i forrige uke. Flugstad Østberg er student ved årsstudium i økonomi og ledelse ved HiG.

Ingvild synes det går fint å kombinere toppidrett og studier. -Etter ett semester på HiG, synes jeg det har gått veldig greit! Jeg er på skolen da jeg har mulighet, og ellers tar jeg med studiene på samlinger og konkurranser. Det er veldig mye reising og renn i tiden fremover, så studiene blir nok en større utfordring nå. Selv om mye er nettbasert, lærer jeg nok best av å være på forelesning. Jeg håper at jeg skal fortsette å synes at det er fint å kombinere!

Selv om ski er førsteprioritet så vil Ingvild gjøre det bra på skolen også. -For meg fungerer det å ha en travel hverdag, jeg blir mer effektiv på denne måten. Jeg har valgt ski som førsteprioritet, men jeg vil gjøre skolen ordentlig også, jeg har ingen garanti for at det går bra på ski. Jeg skal ha en god utdanning og en bra jobb når skikarrieren er over. Da kan jeg godt tenke meg å bli en form for leder. I tillegg er det fint å kunne koble av og tenke på litt andre ting enn ski og trening inniblant også.

Rektor Jørn Wroldsen gratulerer Ingvild. -Jeg synes selvsagt det er gledelig at hun lykkes i det hun driver med, og at hun når sine mål. Dernest synes vi det er flott å ha en slik ambassadør for Gjøvik, og Høgskolen i Gjøvik.

HiG gratulerer!