Wollongong neste

I februar reiser byggstudentene Andreas Einejord og Torbjørn Nordal på utveksling til University of Wollongong i Australia. De lar seg friste av et internasjonalt nettverk, nye venner, språkutfordringer og et annerledes klima.

-Vi gleder oss, det blir moro å gjøre noe helt annet et semester. Vi har blitt anbefalt å dra til Australia av andre, sier Andreas og Torbjørn. Torsdag denne uken var representanter fra University of Wollongong ved Høgskolen i Gjøvik, Andreas og Torbjørn møtte representantene og fikk god informasjon om mulighetene ved universitetet.

University of Wollongong ligger en time sør for Sydney og har 250 tusen innbyggere, av disse er 20 tusen studenter. Trish Tindal fra University of Wollongong mener de har alt der. -Det eneste du ikke finner i Wollongong er snø! Noe spesielt er det at studenthjemmene tilbyr full catering til studentene som bor der. Men det så det ikke ut til at Andreas og Torbjørn hadde noe i mot!

Etter møtet med University of Wollongong er muligens Andreas og Torbjørn enda mer spente enn tidligere.-Nå begynner det å gå opp for oss at vi faktisk skal til Australia om noen knappe måneder. De gleder seg til å gå et semester på universitetet av faglige grunner, men de er også tydelige på at de skal prøve surfing i Stillehavet når de først er der!

Les mer om utvekslingsmuligheter ved HiG
Les mer om University of Wollongong