Beklager

Vi finner ingen fritekst-treff innenfor filter-begrensningene. Prøv et søk blant alle våre studier.

Drift av nettverk og datasystemer


Du skal kjøpe billetter til din favorittkonsert på internet. Billettene slippes kl 09:00 mandag morgen. Du husker hvor lang tid det tok sist. Du husker hvor mange feilmeldinger du fikk sist. Du sitter klar med din iPhone og gruer deg. Men utrolig nok går alt bra. Du vet tusenvis av andre klikker alt de orker på samme nettsted som deg akkurat nå, men alt går fort og er stabilt. Bli med oss å lær hvilken magi som finnes bak den flotte internetfasaden alle kan nyte idag. Bli med oss og forbered neste generasjons IT-driftsløsninger.

Lokale bedrifter/organisasjoner som samarbeider (bacheloroppgaver,gjesteforelesninger, ekskursjoner, donerer utstyr, ansettelser) med oss er blant annet:

Nasjonalt samarbeider vi også med blant annet:

Studentintervju

Les studentintervju

Studiets innhold

Drift av datasystemer innebærer å få nettverk og datamaskiner til å fungere godt, slik at brukerne er fornøyde. Grunnlaget for dette er planlegging, sikkerhet, riktig installering og konfigurering, automatisering og programmering og god service (helpdesk).

Det vektlegges at god ­administrasjon av et datasystem kommer fra god forståelse av systemet. Studiet gir deg en forståelse for servicekvalitet, kapasitetsplanlegging (skalerbarhet), feilsøking, dokumentasjon, brukervennlighet og oppfølging av organisasjonens IT-­strategi/reglement/policy. Det er mye praktisk oppgave­løsning i studiet; programmering og scripting, case-studier av eksisterende løsninger, planlegging og design av forskjellige typer infrastrukturer, samt installering og konfigurering av forskjellige tjenester i simulerte/virtuelle omgivelser.

Prosjektarbeid er en utbredt arbeidsform og studiet avsluttes med et større utviklings­oppdrag, ofte gitt av en næringslivs­bedrift. Høgskolen tilbyr stud­entene meget gode arbeidsforhold med et stort antall moderne laboratorier tilpasset behovene i de enkelte emner. Du vil møte engasjerte forelesere i et høy­kompetent fagmiljø. Informatikk-kollegiet har hovedfokus på under­vis­ning, men ansatte og studenter invol­v­eres også i forsknings­aktiviteter i regi av avdelingens professorer.

Studentene på dette studiet ­utvik­ler spesielt gode ferdigheter innen ­drifting av teknologien som styrer Cisco, ­Microsoft og Linux. HiG er et Cisco Academy og et Cisco Academy Support Center. Dette betyr at du vil få praktisk opplæring i drift av nettverk på Cisco’s utstyr basert på undervisningsmateriellet innenfor Cisco’s sertifiseringer (CCNA, CCNA Security, CCNA Wireless og CCNP).

Siste semester avsluttes studiet med en bacheleroppgave hvor oppdragsgiver ofte er en ekstern bedrift. Noen eksempler på oppgaver fra de siste årene er:

Videre studier

I tillegg til å danne en god plattform for en yrkeskarriere, er studiet også et godt utgangspunkt for videre masterstudier i ­eksempelvis Master in Information ­Security ved HiG.

Jobbmuligheter

  • Systemadministrator/­
  • Nettverks­administrator
  • Driftsansvarlig
  • Infrastrukturarkitekt
  • Avdelingsingeniør IKT
  • IKT-ansvarlig
  • IKT-medarbeider
  • IKT-konsulent infrastruktur
  • Systemansvarlig